Skócia

Hali mindenki.

Friss topikok

  • kata01: Sziasztok. Nagyon boldog új évet kívánunk nektek! Vigyázzatok egymásra. Puszi Keresztapád, Kati (2009.12.31. 16:44) December 1
  • kata01: Sziasztok. Örülök, hogy jól mennek a dolgaitok, irjatok minél többet magatokrol, ha lehet küldjete... (2009.12.20. 14:10) Begining...
  • andeeka1: Sziasztok!! Láttuk a képeket, anyáéknak is mutattam. Jó kis helyen voltatok, és tényleg szerencsé... (2009.11.19. 19:42) Az első kirándulás!
  • ~~Zoli: Kitartás!:) Üdv. Zoli (2009.11.13. 21:46) Welcome

Linkblog

Begining...

2009.10.28. 14:35 :: Hallowen

Sziasztok!

 

Az utolsó bejegyzésem óta eléggé felgyorsultak körülöttem is az események. Pénteken (23/10/2009) sikerült megvenni kemény 460 fonttért a jobb kormányos autómat (VW Polo 1996). Semmi exrta, A - ból B-be szerintem tökéletes. Remélem nem lessz sok gondom vele - magyar csajoktól vettem akik 2 hónap alatt mentek vele innen haza magyarországra úgy hogy közben bejárták fél európát. Most csak azért jöttek vissza hogy eladják az autót ezért eléggé alkúképesek voltak :-). Biztosítás kötéskor mondjuk a Cascóba gyorsan azt is belefoglaltam, hogy ha gáz van akkor vontassanak el az első garázsig vagy roncstelepig hogy ne büntessenek meg ha otthagyom valahol.

Szombat este felhívtak egy kávézóból, ahova beadtam az önéletrajzomat és vasárnap délre behívtak egy interjúra. Az interjúból egyből egy 4órás bemutató meló lett és már hétfőre is hívtak egy 12órás műszakra. Konyhán dolgozom, de szerencsére nem egy egyhangú mosogatós meló, hanem itt ezt úgy hívják, hogy "commis chef" aki végülis a fő chef keze alá dolgozik. Szendvicseket készítek, különböző szószokat és önteteket, pitéket töltök és sütök stb... és persze fel is töltöm időnként a mosogatógépet. Nem rossz meló el lehet viselni és ameddig nem kapok szakmámba állást addig teljesen tökéletes. Főleg úgy hogy ráadásul elég jól is fizetik, mert egy hónapot ha maradok bőven a minimál bér fölött fognak fizetni. (Itt mondjuk a minimálbér se rossz azért, 1 havi minimálbérből 40órás munkahéttel 2ember koplalás nélkül megéllhet, minden költséget beleszámolva.)

Tehát úgy néz ki kialakultak a dolgaink. Rékának is miután letelt a 2 hetes próbaideje felajánlották neki a nyomdai állást. Annyira megszerették ahogy dologzik hogy a hálózat több üzletének ahol eddig megfordult a vezetői is ragaszkodttak volna hozzá, - akár 2 helyt is dolgozhatna egyszerre. Mostmár hogy megvan mindkettőnknek a munkahelye el tudjuk intézni a hivatalos papírjainkat is (TB, Bankszámla stb.). 

Közben elkezdtem aktívabban vezetgetni is ebben a balos forgalomban. Az autókezelést már megszoktam de el kell, hogy mondjam elég érdekes tud lenni sokszor a forgalom. Van egy pár érdekes szabály és szokás amit még nem teljesen értek, de remélem megbüntetni nem foganak. A vezetőknek itt valahogy teljesen más a mentalitása mint Budapesten, nem dudálnak le az útról ha valamit nem úgy csinálok ahogy kellene. Villmos építés miatt rengeteg útfelbontás terelés van a városban ami megnehezíti a dolgomat. Nem igazán szeretek vezetni esőben és sötétben városban (itt ez elég sokszor előfordul), mert olyankor az útfelfestések megszünnek és a látási körülmények is korlátozódnak. Ilyenkor csak érzéssel lehet haladni itt meg aztán nem egyszerű mikor minden fordítva van + van egy pár más szabály is.

Eléggé összevisza van beosztva ez a heti 40 órám de 2 off napom elméletileg mindig fog akadni. Ahogy lesznek új infóim jelentkezem.

Üdv. Csaba

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csaba-scotland.blog.hu/api/trackback/id/tr181481513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csordas_Erika 2009.11.02. 19:12:25

Sziasztok! Orulok, hogy vegre hallok rolatok, es hogy sikerult munkat talalnotok. Minden szepen lassan kialakul. Megszoktad mar a kozlekedest? En bisztosan nem boldogulnek, olyan forditott az egesz..:) Velunk minden rendben, tovabbra is kovetem a blogot. Vigyazzatok magatokra.

andeeka1 2009.11.02. 21:39:21

Sziasztok!!Én is örülök, hogy van melótok, meg hogy Rékának sikerült a nyomdás állás, nagyon drukkoltam neki. Te meg legalább megtanulsz ezt-azt kotyvasztani :D Aztán majd gyárthatod otthon is a szendvicskéket :-) A közlekedést meg majd úgyis megszokod, ha eleget vezetsz (nekem se ártana szokni a pesti közlekedést, de sötétben én sem szeretek vezetni...)
Legyetek jók és vigyázzatok magatokra!!!

Pusziii

kata01 2009.12.20. 14:10:34

Sziasztok. Örülök, hogy jól mennek a dolgaitok, irjatok minél többet magatokrol, ha lehet küldjetek képeket a környezetetekröl. Nagyon furcsa lesz, hogy nem lesztek itthon karácsonykor,de az a fontos,hogy együtt vagytok. Vigyázzatok egymásra. Nagyon boldog karácsonyt kivánunk keresztapád és kati. ide irjatok:kati070835@freemail.hu puszi
süti beállítások módosítása